0
Tasuta transport alates 50€
Kirjeldus Andmed Retseptid Loe lisaks
  • Kõrge kaltsiumisisalduse ja toiteväärtusega vahepala
  • Vitamiinirikkad jõhvikad ehtsast täispiimast valminud apelsinišokolaadis
  • Gluteenivaba, maapähklivaba, GMO-vaba
  • Lisa-, värv- ja säilitusainetevaba
  • Mugav kaasa võtta tööle, kooli, matkale; hea nautida kodus

Kui tume šokolaad peab sisaldama vähemalt 35% kakaod ning piimašokolaadi kakaosisaldus peab olema vähemalt 25%, siis kreemine valge šokolaad saab oma iseloomuliku maitse hoopis kakaovõist ja (täis)piimapulbrist. Kontrolli alati enne valge šokolaadi ostmist, et selle koostises kakaovõi asemel taimset rasva ei oleks.

Jõhvikad on tõeline terviseallikas! Ravimtaimena on jõhvikas tuntud juba ammusest ajast. Rahvameditsiinis kasutatakse jõhvikat külmetuse korral, palaviku alandamiseks ja organismi tugevdamiseks. Juba vanadel indiaanlastel aitasid vitamiini- ja mineraalainerikkad kuivatatud marjad üle elada külma talve.

Jõhvikas sisaldab palju C-vitamiini, B1-, B2- ja B3-vitamiine ja beetakaroteeni, millest sünteesitakse A-vitamiini. Mineraalainetest leidub jõhvikas eelkõige kaaliumit, kaltsiumit ja magneesiumit.

Lisaks vitamiinirikkusele on jõhvikas tuntud oma bakteritevastase toime poolest. Jõhvika koostisosad takistavad baketerite kinnitumist limaskestale, see aga soodustab nende väljutamist organismist. Jõhvikat on edukalt kasutatud põie- ja kuseteede infektsioonide korral, aga ka mikroobide vastua. Jõhvikate tarbimine tõstab uriinis ja veres põletikuvastase salitsüülhappe hulka, mis koos teiste orgaaniliste hapetega muudab uriini happeliseks ega võimalda seetõttu mikroobidel paljuneda.

Jõhvikad sisaldavad tugevaid antioksüdante proantotsüanidiine, mis on head südame-veresoonkonnahaiguste ennetamisel. Nimelt kaitsevad antioksüdandid nn halva ehk LDL-kolesterooli oksüdeerumise eest ning väldivad seeläbi kolesterooli ladestumist ja veresoonte ummistumist.
Antioksüdandid leevendavad ka põletikulisi protsesse ning aeglustavad vananemist. Laborkatsetes on selgunud, et antioksüdandid jõhvi kates aitavad pidurdada vähirakkude kasvu.

Tänu bensoehappesisaldusele ning marja ümbritsevale vahakihile säilivad jõhvikad väga pikka aega. Kelle jaoks on toored marjad söömiseks liiga hapud, võib proovida kuivatatud marju – nende maitse on mahedam.

Loe siit kuidas tervislikult ja patuvabalt näksida.

Otsi meie e-poest sõbralikke hindu! Teeme uuele ökoheadusele ruumi ning anname mõned vanad lemmikud ära eriti toredate hindadega. Peida