0
Tasuta transport alates 50€
Kirjeldus Andmed Retseptid Loe lisaks
  • Kõrge kiudainesisaldusega
  • Kõrge valgusisaldusega
  • Keetmisaeg 15-20 minutit

Punased läätsed on läätsedest kõige pehmemad ning magusama ja neutraalsema maitsega. Samuti keevad need läätsedest kõige kiiremini. Ülekeetmisel muutuvad punased läätsed aga pudruseks.

Punased läätsed on ideaalsed idamaiste karride ja läätse-dhal`ide valmistamiseks, samuti suppidele ja köögiviljahautistele lisamiseks. Läätsetest valmib ka maitsev taimne pasteet või võileivamääre.

Kaunviljad on madala kalorsuse ja glükeemilise koormusega, samuti sisaldavad need vähe rasva. Küll aga on kaunviljades rohkesti kiudained, vitamiine ja mineraalaineid ning need on suurepärane tervisliku taimse valgu allikas. Tänu kiudaine- ja valgurohkusele aitavad kaunviljad täita hästi kõhtu, tasakaalustada veresuhkru taset ning hoida kõhu kauem täis.

Kaunvilju tasub seedimise toetamiseks enne söömist leotada. Ube ja herneid tuleks leotada 8 tundi ning enne toiduvalmistamist loputada, kuid läätsed leotamist ei vaja.

Lisa toiduvalmistamisel kaunviljadele teravilju, näiteks riisi, nii suurendad roa toiteväärtust, sest kaunviljade ja teraviljade aminohapped täiendavad üksteist.

Kallid kliendid. Kui tellid meie e-poest kaupa vahemikus 21-28.12 hommik, paneme saabunud tellimused teele 28.12 õhtul. 29.12-2.01 vahemikus tehtud tellimused saadame välja alates 3.01.2019. Rõõmsaid ja rahulikke pühi Sulle ja Sinu perele. Peida