0
Tasuta transport alates 50€
Kirjeldus Andmed Retseptid Loe lisaks
  • Kodumaine mahetoode – toodetud Raismikuoja talus Järvamaal
  • Kõrge valgu- ja kiudainesisaldusega
  • Leotamisaeg enne keetmist u 24 h
  • Keetmisaeg u 2,5-3 h

Põldoas on rohkesti taimset valku – u 25% ehk samaväärselt loomsete allikatega. Kuivatatud põldubade toiduks valmistamine võtab küll aega, kuid kasu pakuvad need kaunviljad vastutasuks tervisele kuhjaga.

Põldubasid tasub hinnata tänu nende suurele taimse valgu ja kiudainesisaldusele, samuti on neis rikkalikult vitamiine ja mineraalaineid, enim kaltsiumit, fosforit, tsinki, magneesiumit, rauda, mangaani, kaaliumit ja B-grupi vitamiine.

Toitvad põldoad sobivad hästi oasupi ja oapasteedi valmistamiseks, hautistesse ja salatitesse, keedetuna ka lihtsalt vahepalaks või lisandiks prae kõrvale.