0
Tasuta transport alates 50€
Kirjeldus Andmed Retseptid Loe lisaks
  • 500 ml = 1,1 kg puhast marjaväge
  • Ainult otse marjadest pressitud mahl, ei ole kasutatud kontsentraati
  • Ehe marjamaitse
  • Suhkruvaba, ei ole lahjendatud veega
  • Külmpressitud, õrnalt pastöriseeritud
  • Marjad on korjatud tunnustatud mahekorjealadelt
  • Ei ole kasutatud lisaaineid
  • Keskkonnasõbralik pakend

Hõredates männimetsades ja rabas kasvavat pohla on kasutatud ammustest aegadest immuunsüsteemi tugevdamiseks ja külmetushaiguste profülaktikaks, eriti pikal talveperioodil. Pohl on hinnatud kui maitsev, vitamiinirikas ja raviv mari. See väekas mari muudab lihatoidud kulinaarseks elamuseks, kiirendades samas ka ainevahetust ja soodustades seedimist.

Pohlad sisaldavad karoteeni, B-vitamiine, eriti rikkalikult aga C-vitamiini (30-40 mg/100 g marjades), magneesiumit, rauda, kaaliumit ja naatriumit. Toetudes vanarahva teadmistele pohla organismist vett väljutavast mõjust, leiab ta siiani laialdast kasutust põiepõletike ja neeruhaiguste ravis.

Pohlas sisalduvad erinevad puuviljahapped, parkained ja bensoehape teevad temast rahvameditsiinis tõhusa vahendi reuma ja liigesehaiguste vastu. Pohlale on omistatud ka kolesterooli langetavat ja antibakteriaalset toimet.

Pohla täismahl valmib mahedatest marjadest, mis külmpressitakse ning seejärel õrnalt pastöriseeritakse. Mahla tootmisprotsessis ei ole kasutatud tootlikkuse suurendamiseks ensüüme. 100%-line marjamahl oma naturaalsel ehedal kujul on väga kange.

Lahjendamata kujul sobib pohlamahl joomiseks väikeste tervistavate lonksudena või veega lahjendatult mõnusa morsina. Magusama joogi nautimiseks soovitame oma maitse järgi lisada mahedat metsamett. Mahemahl sobib tänu tugevale marjamaitsele ka paljudesse toitudesse.