0
Tasuta transport alates 50€
Kirjeldus Andmed Retseptid Loe lisaks
  • Kõrge kiudainesisaldusega
  • Valguallikas
  • Gluteenivaba
  • Keetmisaeg 12-14 minutit

Kinoa on pärit Lõuna-Ameerikast ning seda kasvatatakse Boliivia ja Peruu mägedes 1800–5000 meetri kõrgusel. Saaki koristatakse traditsioonilisel moel.

Kuigi kinoad nimetatakse teraviljaks, on botaaniliselt tegemist Tšiili hanemaltsa seemnetega. Nende toitaineline profiil on muljetavaldav – kinoa on rikkalik valgu, kiudainete, aminohapete, B-vitamiinide, mitmete mineraalainete ja muude oluliste toitainete allikas.

Gluteenivabana sobib kinoa hästi toidulauale teraviljavalgu gluteeni talumatuse korral.

Kergelt pähklise maitsega kinoast valmivad maitsvad salatid ja hautised, supid ja täidetud köögiviljad, samuti sobib see pearoa kõrvale lisandiks, keedetuna lihapallide ja pikkpoisi ning muffinite sisse jne.