0
Tasuta transport alates 50€
Kirjeldus Andmed Retseptid Loe lisaks
  • Kiudaineallikas
  • Valguallikas
  • Keetmisaeg 15-20 minutit

Hirss on iidne ja tervislik teravili, milles on rikkalikult valku, kiudaineid ning vitamiine ja mineraalaineid, näiteks B-grupi vitamiine, kaltsiumit, rauda, kaaliumit, tsinki, magneesiumit.

Hirss suudab kasvada suhteliselt karmi kliimaga ja kuivas keskkonnas ning seda teravilja on võrreldud toiteväärtuselt lausa kinoaga.

Hirss sobib hästi nii soolaste kui magusate putrude ja hautiste valmistamiseks, samuti kotlettidesse, suppidesse, pirukatesse, salatitesse jne. Hirsiterade röstimine või kuumutamine väheses õlis annab neile meeldiva pähklise maitse.

Hirssi on kerge seedida ja see tekitab harva allergiat. Hirss sobib hästi ka gluteenitalumatuse korral.