Jõulune läätse-pikkpoiss pohlamoosiga

Korralik kõhutäis, mille juurde sobivad ideaalselt näiteks ahjujuurikad ja värske roheline salat. Saad seda imelist rooga valmistada ka suurema portsu, kuna külmkapis võib teda muretult hoida ja nagu nö päris-pikkpoiss, sobib ka läätsedega versioon ideaalselt võileiva peale.

Vaata retsepti

Kausismuuti krõmpsuva tatraga

Suvi ja kausismuuti käivad kokku (kui elavaid klassikuid tsiteerida) nagu Saaremaa ja tuulik, nagu Pärnu linn ja muulid... ja kui sellesse kooslusesse lisada ka šokolaadised tatrakrõmpsud, on elu elamist väärt.

Vaata retsepti

Kirju kinoasalat kurgi, tomati ja avokaadoga

Kinoa on erakordselt tänuväärne salatikomponent, andes salatile lisaks mõnusale krõmpsuvale tekstuurile ka pähklist maitset, aidates samal ajal oma tänuväärselt neutraalse maitsega teisi maitsed kas siduda või esile tõsta. Igaüks võib seda salatit vastavalt oma maitsele ka ise edasi arendada.

Vaata retsepti

Hirsiroog köögiviljade ja munaga

Hirss on iidne, tervislik ja kõrge toiteväärtusega teravili, milles on rikkalikult valku, kiudaineid ning vitamiine ja mineraalaineid, näiteks B-grupi vitamiine, kaltsiumit, rauda, kaaliumit, tsinki, magneesiumit.

Vaata retsepti

Vokiroog aedviljade ja kinoaga

Köögiviljadest valminud vokiroog lisab maitsval viisil päevamenüüsse korraliku portsu köögivilju, mida tuleb toitumissoovituste kohaselt süüa 5-7 portsjonit (st 5-7 peotäit).

Vaata retsepti