Vokiroog aedviljade ja kinoaga

Köögiviljadest valminud vokiroog lisab maitsval viisil päevamenüüsse korraliku portsu köögivilju, mida tuleb toitumissoovituste kohaselt süüa 5-7 portsjonit (st 5-7 peotäit). Vokirooga läinud muljetavaldava toitainelise profiiliga ja kergelt pähklise maitsega kinoa on hea taimse valgu allikas ning hoolitseb hellalt pikalt kestva täiskõhutunde eest.

Vaja läheb:

Loputa kinoa külma jooksva vee all ning keeda pakil oleva juhendi järgi pehmeks ning pane kõrvale.

Puhasta ja haki küüslauk ning kuumuta kookosõlis.

Samal ajal haki meelepärasteks tükkideks paprikad ja lisa pannile.

Puhasta ja ribasta porgand ning suvikõrvits ja lisa pannile.

Maitsesta rooga soola ja pipraga ning lisa hakitud basiilik.

Sega juurde keedetud kinoa ning naudi koos värske salatiga.

Retsept: toitumisnõustaja Katariina Maidla

Foto: Fotoraat