Võioasalat basiilikupestoga

Kolmele

Pesto:

  • 1 küüslauguküüs
  • 50 g seedermänniseemneid
  • Peotäis basiilikut
  • 3 spl oliiviõli
  • Poole sidruni mahl
  • Himaalaja soola ja pipart

Salat:

  • Purk võiube (400 g)
  • 100 g rukolat
  • Oliiviõli
  • 1 sidruni mahl
  • Kõrvitsaseemneid
  • Peotäis granaatõunaseemneid

Pesto valmistamiseks koori küüslauk ja pane kõik pesto koostisosad köögikombaini. Blenderda, kuni pesto koostis on kreemjas.

Prae võiube koos rukolaga paar minutit. Lisa pannile pesto ja maitseained, prae kergelt veel paar minutit ja serveeri kaussi, kuhu lisa sidrunimahl, kõrvitsaseemned ja granaatõunaseemned.

Serveeri koos täisterarukkileivaga.

Autor: Kadri Valsberg