Võileib avokaado ja särtsakate kikerhernestega

Röstitud kikerherned:

  • 400 g Auga kikerherneid
  • 1 spl oliiviõli
  • ½ tl jahvatatud kurkumit
  • ½ tl paprikapulbrit
  • ¼ tl Cayenne’i pipart
  • ½ tl küüslaugupulbrit
  • ½ tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl Himaalaja soola

Avokaadokreem:

  • 2 väikest avokaadot
  • 1 tl laimimahla
  • 1 tl sidrunimahla
  • pool keskmist punast sibulat

Serveerimiseks:

Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Sega kikerherned kõikide maitseainete ja õliga läbi ja pane kikerherned ahju umbes paarikümneks minutiks.

Samal ajal valmista avokaadokreem. Haki sibul hästi väikesteks tükkideks. Püreesta avokaadod, lisa laimi- ja sidrunimahl ning sibulad. Sega ühtlaseks.

Kui kasutad serveerimiseks ciabattat või täisteraleiba, rösti enne avokaadokreemi pealekandmist leivaviilud. Määri leivalisele avokaadokreemi, puista peale röstitud kikerherned ning rukkola.

Retsept ja foto: Kadri Valsberg