Vietnami kevadrullid tofuga

Neljale

  • 1 pakk riisipaberit
  • 1 pakk marineeritud tofut
  • 1 avokaado
  • kimp värsket koriandrit
  • kimp rohelist sibulat
  • 1 kurk
  • 2 porgandit
  • 200 g seeni, nt austerservikuid

Võid kevadrullidele valmistada täidise ka oma maitse-eelistuste järgi, näiteks sobivad rullidesse hästi veel riis, tomatid, rohelised salatilehed, paprika, redis, mündilehed, kressivõrsed, basiilik, feta, mungoa idandid jne

Dipikaste

  • 4 spl veiniäädikat
  • 1 spl riisiviina
  • 3 spl magusat sojakastet
  • ½ tl seesamiõli
  • 2 cm jupp värsket ingverit riivituna
  • pool tšillipipra kauna hakituna
  • 1 küüslauguküüs pressituna
  • 3 spl külma vett
  • seesamiseemneid

Sega kõik dipikastme koostisained kokku ja pane kaste rullide valmistamise ajaks külmikusse.

Viiluta kurk ja porgand õhukesteks viiludeks. Viiluta ka avokaado ning haki koriander ja murulauk. Tükelda tofu ja seened ning pruunista õlis.

Et riisipaber muutuks pehmeks, tuleb seda vees leotada. Valmista riisipaberid ette pakendil olevate juhiste järgi.

Kui riisipaber on täiesti pehme, siis kuivata see ning aseta lõikelauale. Aseta täidis riisipaberile alumise serva lähedale ning tõsta paberi alumine serv õrnalt täidise peale. Seejärel tõsta külgmised servad keskele kokku ning rulli lõpuni. Serveeri kevadrulle koos dipikastmega.