Vegan šokolaadi-banaani muffinid

12 tk

  • 3 küpset banaani
  • 55 g Loodusväe kookosõli
  • 60 ml mahedat vahtrasiirupit
  • 50 g kookospalmisuhkrut
  • 1 linaseemne “muna” (1 spl jahvatatud linaseemneid + 3 spl vett segada ja lasta 5 minutit seista)
  • 1 tl vanilli
  • 150 g jahvatatud Loodusväe täisterakaerahelbeid või kaerajahu
  • 70 g mandlijahu
  • 50 g kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soodat
  • ¼ tl Himaalaja soola
  • 80 g šokolaadinööpe

Püreesta banaanid kahvliga. Lisa sulatatud kookosõli, vahtrasiirup, kookospalmisuhkur, linaseemne segu ja vanill.

Teises kausis sega kaerajahu, mandlijahu, kakaopulber, küpsetuspulber, sooda ja sool. Lõpuks lisa hulka esimeses kausis kokku segatud segu. Puista sekka šokolaadinööbid ja pane tainas muffinivormidesse. Pista muffind 25-30 minutiks 175-kraadisesse ahju, kuni hambatikuga katsudes ei jää tainas enam tiku külge. Lase jahtuda ja naudi koos mõnusa teega.

Retsepti autor: Kadri Valsberg