Üleöö kaerapuder

Toorpudru baasretsept:

4-6 portsjonit

Sega kokku kaera- ja kookoshelbeid ning chia-seemneid, vala peale kookospiim ja sega läbi. Lase seista 15 minutit ning pane ööseks külmkappi.

Mustika ja Inda pähkli kreemiga pudru valmistamiseks lisa baasretseptile hommikul:

  • Poole sidruni riivitud koor
  • Poole sidruni mahl

Mustika-chia moos:

Kuumuta pann või väike pott, pane mustikad selle sisse ning kuumuta mõni minut, et marjadest tuleks mahl välja. Lisa agaavisiirup või muu magustaja. Võta pott pliidilt, lisa chia-seemned ning sega läbi. Lase jahtuda.

India pähkli kreem:

  • 80 g India pähkleid (eelnevalt vähemalt 3 tundi leotatud)
  • 1 spl agaavisiirupit
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • Veidi sidrunimahla
  • U 100 ml vett

Pane kõik koostisained blenderisse ja blenderda ühtlaseks seguks. Vajadusel lisa rohkem vett.

Pudru serveerimiseks pane kaussidesse või purkidesse kihtidena üleöö leotatud toorputru, mustika-chia moosi ja India pähkli kreemi. Kaunista marjadega, kookoshelvestega ja muu meelepärasega.

Veel variante pudru maitsestamiseks:

Kasutada sobib erinevaid maitseaineid, näiteks kaneeli, kardemoni, lisada võib ka supertoite. Näiteks mõned maitsvad kooslused:

  • Mandlipiim, toorkakao, kaneel
  • Kookospiim, matcha tee, laim
  • Mandlipiim, kardemon, kuivatatud jõhvikad
  • Vanillimaitseline sojapiim, kohv, toorkakao

Retsepti autor: VickieBo