Toortatra kohupiim

Gluteenivaba toortatra kohupiim on nö päris kohupiimale hämmastavalt sarnane. Nagu tavaline kohupiim sobib ka antud roog ideaalselt hommikusöögiks, vahepalaks või magustoiduks. Magneesiumirikast ja pähklimaitselist toortatart pole kuumtöödeldud ning tänu sellele on temas looduse vägi ideaalselt säilinud.

Selle maitsva ja toitva kõhutäie valmistamiseks läheb vaja:

Leota toortatart vees 2 tundi kuni üleöö.

Loputa leotatud toortatar korralikult voolava vee all läbi ja töötle saumikseri või blenderi abil koos kookospiima, banaani ning marjadega ühtlaseks. Maitsesta imevähese soolaga. See aitab maitseid paremini välja tuua.

Serveerimisel võid peale lisada marju, seemneid, kookoshelbeid, pähkleid või muud meelepärast.

Retsept ja foto: Tuuli Ivainen