Tomatine tomatisupp

Tomatid sisaldavad palju kasulikke vitamiine (A-, C-, K- ja E-vitamiini) ja mineraalaineid (vask, raud, jood, fluor, tsink, kaalium ja magneesium). Tomatite söömine mõjub suurepäraselt seedimisele ning tomatile on omistatud vererõhku alandav toime. Miks mitte süüa neid imelisi vilju sedakorda hoopis supina?

Ühe korralikult tomatise tomatisupi tegemiseks läheb vaja:

Haki sibul ja küüslauk ning pane pannile väikese kuumusega praadima.

Lisa hakitud tomatid ja päikesekuivatatud tomatid, bolognese kaste ja puljongikuubik. Hauta natukene.

Vala supisegu blenderisse, lisa keedetud vesi ja blenderda kreemjaks. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveerimisel puista peale meelepäraseid seemneid ja/või ürte.

Retsept ja foto: Kadri Valsberg