Tofupallid spinatiga

  • 1 pakk maitsestamata tofut
  • 2 peotäit spinatit (umbes 30-35 lehte)
  • 3 spl maitsepärmi
  • 2 tl küüslugupulbrit
  • 2 tl ürdisegu
  • 1 tl Himaalaja soola
  • 3 spl kikerhernejahu
  • Muna asendajana 3 spl kikerhernejahu + 3 spl vett + 1 tl jahvatatud tšiiaseemneid

Kõigeapealt tee valmis vegan „ricotta“. Selleks nõruta tofu korralikult ja tükelda kannmikserisse ning lisa spinat. Püreesta mikseris, kuni spinatilehed on purustatud ja tofu jääb teraline nagu riccotta kohupiim. Ent siin tuleb olla ettevaatlik, et segu ei muutuks pastaks!

Lisa tofusegule kõik ülejäänud koostisained peale kikerhernejahu, vee ja tšiiaseemnete. Sega korralikult läbi. „Ricotta“ on ise juba väga maitsev ning võib juhtuda, et pallideks ei seda ei jätkugi.

Lisa tofusegule 3 spl kikerhernejahu ja sega korralikult läbi. Teises kausikeses kombineeri omavahel 3 spl kikerhernejahu ja 3 spl vett. Lisa juurde 1 tl jahvatatud tšiiaseemneid ja sega hästi korralikult kahvliga läbi, et ei jääks tükke. See segu asendab muna ning peaks tulema pastataoline. Sega see korralikult tofu ricotta sisse ning kui tundub, et see siiski ei seo korralikult, siis sega eraldi kausis veel 1/3 eelmisest kogusest ja lisa juurde. Sellest peaks küll piisama.

Tofu tainas ei ole eriti kapriisne ja seda saab väga hästi käte vahel vormida. Vormi parajad pallikesed ja küpseta neid 180 kraadi juures 15-20 minutit, kuni need muutuvad kergelt pruunikaks ja krõbedaks. Suvel sobib pallikesi ka grillida. Tofu-spinati pallid maitsevad imeliselt koos vürtsika tomatisalsaga.

Retsepti autor: toitumisnõustaja Laura Kivisoo, Tervisegeen.ee