Tofukotletid

Kogusest jagub kolmele sööjale

Kotleti jaoks läheb vaja:

1 pakk Loodusväe marineeritud tofut
2 kuhjaga spl kikerhernejahu
3 spl riivsaia
75 ml taimset piima
0,5 tl Himaalaja soola
1 tl küüslaugupipart
1 tl sibulapulbrit
1 tl jahvatatud paprikat
50 g vegan juustu

Hoia tofut tund aega pressi all, et liigne vedelik saaks välja tulla.

Murenda tofu puruks, lisa jahu ja vormi käte vahel paraja suurusega kotletid. Lisa soovi korral kotleti sisse ka mõned väikesed juustutükid, et need küpsedes seal sees mõnusalt ära sulaks.

Sega omavahel kokku kõik maitseained. Hõõru kotletid mõlemalt poolt maitseaineseguga sisse.

Veereta kotlette jahus, seejärel piimas ja viimasena riivsaias.

Aseta kotletid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220 kraadises ahjus 20-25 minutit.

Retsept: Janar Soo
Teostus ja pildid: Merilin Siimpoeg