Tofukesed kookosega ehk taimsed kohukesed

6 tk

  • 135 g maitsestamata tofut (pool pakki)
  • 400 g kookospiima
  • 2 spl kookosvõid
  • 2-3 spl kookoshelbeid
  • 2 spl vahtrasiirupit
  • 100 g tumedat šokolaadi (72-85%)
  • poole vanillikauna seemned

Lõika tofu tükkideks ja kuivata sellelt üleliigne vesi. Purusta tofutükid kannmikseris, kuni tofust saab teraline mass, ent ära seda päris pastaks püreesta. Seejärel sega juurde kookospiima tahke osa, kookoshelbed, kookosvõi, vahtrasiirup ja vanilliseemned. Et kookospiim kihistuks, hoia seda enne öö või päev läbi külmikus. Piima vedelat osa saad kasutada näiteks smuutis.

Lase tofukese segul umbes tunnike sõelal nõrguda, et sellest valguks välja üleliigne vedelik. Samal ajal sulata šokolaad vesivannil ning nirista lusikaga vormidesse. Retseptis on kasutatud silikoonist muffinivorme, mille põhja läbimõõt on 4,5 cm ja ülemise ääre oma 7 cm. Määri ka vormide servad õhukese šokolaadigakihiga ja pane vormid umbes 10 minutiks külmkappi tahenema.

Seejärel jaga tofusegu võrdselt vormidesse ja suru teelusika või sõrmedega tihedalt kokkku. Kõige peale nirista veel šokolaadi ja aja seda laiali nii, et tofusegu oleks täielikult šokolaadiga kaetud. Šokolaadikiht võiks jääda tofukeste igal küljel pigem õhuke, et selle maitse liiga üle ei käiks.

Tofukesed tasub valmis teha päev varem. Maitsestamata tofu on selline hea toiduaine, mis võtab kõik maitsed endasse ja järgmiseks päevaks on need lihtsalt imehead.

Retsepti autor: toitumisnõustaja Laura Kivisoo, Tervisegeen.ee