Tofukattega lõhefilee

2-3 portsjonit

  • 500 g lõhefileed
  • 100 g tofut – sobivad nii tšillitofu kui marinaadis tofu
  • sidrunit
  • Himaalaja soola, pipart
  • kartuleid
  • mahepuljongikuubik
  • esimese külmpressi oliiviõli

Aseta lõhe ahjuvormi ning raputa üle soola ja vähese pipraga. Piserda lõhele heldelt sidrunimahla. Riivi tofu ja puista paksu kihina lõhele. Küpseta lõhet max 175-kraadises ahjus 15-20 minutit. Jälgi aeg-ajalt küpsusastet, see sõltub suuresti ka kalatüki paksusest.

Koori ja keeda kartulid, kasutades mahepuljongikuubikut, nt köögivilja. Ära puljongit ära viska, vaid valmista sellega kartulipüree. Selleks tambi kuumad kartulid vähese puljongiga pudruks, lisa maitse järgi oliiviõli ja vispelda segu kohevaks. Nüüdseks peaks lõhe juba küpsenud olema ning saad tervislikku rooga serveerima asuda.

Retsepti autor: Helena-Laura Lesment