Tofu-kikerherne täidisega suvikõrvits

  • 1 keskmine suvikõrvits
  • 150 g maitsestamata tofut
  • 1/2 porrut
  • 100 g aurutatud kikerherneid
  • 2 spl tamari kastet
  • Adzika maitseainesegu
  • kookosõli
  • oliiviõli
  • maitsepärmi

Poolita suvikõrvits. Lõika mõlemale poolele noaga ruudud, eemalda sisu lusika abiga ja pane kõrvale. Nirista suvikõrvitsalootsikutele oliiviõli ja näpuotsaga soola ning pane 175-kraadisesse ahju 20 minutiks küpsema.

Samal ajal kuumuta natuke kookosrasva ja lisa juurde tofukuubikud. Lisa kohe järgi ka poolikud porrurõngad ning poole suvikõrvitsa sisu. Maitsesta Adzika seguga ning kalla juurde tamari kaste. Kuna tamari kaste on ise juba päris soolane, siis soola ei ole vaja juurde lisada. Prae kõik korralikult läbi ning lisa siis ka kikerherned.

Aseta segu suvikõrvitsapoolikute sisse, raputa peale maitsepärmi ja küpseta ahjus veel umbes 10 minutit. Serveeri mõne meelepärase kastmega.

Retsepti autor: toitumisnõustaja Laura Kivisoo, TerviseGeen