Tofu ja peediga vegan-quiche

Põhi:

Kate:

  • 270 g Loodusväe maitsestamata tofut
  • ¼-½ tl Himaalaja soola
  • ¼ tl musta soola
  • maitsestamiseks musta pipart
  • ½ spl kuivatatud punet
  • ½ tl sibulapulbrit
  • ½ tl küüslaugupulbrit
  • 120 ml vett
  • 1 triiki täis spl India teelehe (Psyllium) seemnekesti
  • 1 peeneks riivitud toores peet
  • 1 suur riivitud porgand
  • 2 spl hakitud värsket rosmariini
  • 1 tl sojakastet
  • 2 klaasitäit värsket spinatit

Esmalt sega taina koostisosad lusika ja kätega kokku. Seejärel suru tainas 15-16 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 180 kraadi juures 10 minutit. Lase jahtuda.

Põhja küpsemise ajal auruta spinat vms lehtköögiviljad (lehtpeet, lehtkapsas, naerisepealsed jms). Kuumuta porgand ja rosmariin: vala pannile 1 spl vett ja 1 tl sojakastet. Kui segu hakkab särisema, pane pannile jämedalt riivitud porgand ja hakitud värske rosmariin. Kuumuta 3 minutit, vajadusel lisa vett.

Sega kokku kõik katte koostisosad (v.a peet, porgand, rosmariin, sojakaste ja spinat). Lisa peenelt riivitud toores peet. Pane valmis küpsetatud tainapõhjale üks kiht kuumutatud porgandit ja rosmariini (esmalt kurna üleliigne vesi). Seejärel lisa aurutatud ja kurnatud spinat.

Määri tofu-peedisegu spinati peale ning lõpuks puista quiche’ile jämedalt riivitud toorest porgandit ja peeti. Küpseta 180 kraadi juures 55 minutit. Lase enne lahti lõikamist jahtuda.

Kui soovid aega kokku hoida ja teha pisut lahjema quiche’i, jäta põhi tegemata. Sel juhul aseta porgandi-spinatikiht keskele. Spinati asemel võid kasutada mis tahes muid lehtköögivilju.

Retsept ja foto: Nele Liivlaid, Nutriplanet Health Hub