Tervislikum šokolaadikook

Selle imelise magustoidu põhi valmib mandlitest, mis sisaldavad suures koguses kehale väga vajalikke Oomega 9 rasvhappeid ja looduslikest magustajatest datlitest.

Tume šokolaad koogi kattena on suhkruvaesem valik, kui tema piimašokolaadist sõbrad ning seega ka taljesõbralikum alternatiiv. Magususe eest hoolitsevad vahekihis olevad vaarikad ja banaan.

Koogi põhi:

  • 150g mandleid
  • 10 medjool datlit (saad osta näiteks Rimist)
  • näpuotsaga Himaalaja soola

Kate 1:

  • 1 banaan
  • 200 g värskeid või külmutatud vaarikaid

Kate 2:

Põhja jaoks pane köögikombaini datlid ja mandlid ning töötle mõned minutid kuni saad ühtlase massi. Lisa näpuotsaga soola, mis toob koogipõhja maitsed paremini esile ning vajuta saadud segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva neljakandilise koogivormi põhja.

Põhja peale laota banaaniviilud ja vaarikad.

Viimase kihi jaoks sulata šokolaad kookospiimas ning vala koogile.

Kaunista vaarikatega ja aseta külmkappi kuniks šokolaad hangub.

Retsept: toitumisnõustaja Katariina Maidla

Foto: Fotoraat