Tai stiilis riisipuder

Neljale

  • 250 gr pudruriisi
  • 250 ml vett
  • 400 ml kookospiima
  • 200 ml mandlipiima (võib kasutada ka samas koguses kookospiima)
  • 3 spl kookoshelbeid
  • 1 küps mango
  • 2 spl agaavisiirupit (lisa maitse järgi, sest mango, kookospiim ja helbed on juba magusad)
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 0,5 laimi mahl
  • Näpuotsaga soola
  • Serveerimiseks laimikoor, kookoshelbed, kakaonibsid, seemned, pähklid vms

Pane vesi keema, lisa riis ja näpuotsatäis soola. Keeda umbes 10 minutit. Lisa piimad ja kuumuta segades keemiseni ning seejärel hauta madalal kuumusel 25-30 minutit, kuni riis on pehme.

Vahepeal rösti kuival pannil kookoshelbed keskmisel kuumusel mõne minutiga kuldpruuniks. Vala taldrikule ja lase jahtuda. Koori ja tükelda mango.

Kui riis on valmis, sega selle sisse röstitud kookoshelbed, mangotükid, agaavisiirup, vaniljeesktrakt ja laimimahl. Kata pott kaanega ning lase veel 2-3 minutit seista.

Jaga puder kaussidesse ja puista peale meelepäraseid lisandeid.

Retsepti autor: Vickie Bo