Suvikõrvitsanuudlid tofukastmes

Kahele

  • 2 keskmisest väiksemat suvikõrvitsat või kabatšokki
  • 1 pakk maitsestamata tofut
  • 1 porru (valge osa)
  • 2 sellerivart
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 porgand
  • 1 spl tomatipüreed
  • Väike punt tilli
  • Soola, pipart
  • Praadimiseks kookosõli

Tee suvikõrvitsast nuudlid, kasutades spiraallõikurit või nn juliennerit ehk Julienne`i stiilis lõikurit. See sarnaneb köögiviljakoorijaga, ent on sakilise teraga. Kui soovid toekamat rooga, siis võid suvikõrvitsa asemel kasutada eelnevalt keedetud meelepärast teraviljapastat.

Lõika seller, porgand, porru ja küüslauk väiksemateks tükkideks ning tofu kuubikuteks. Pane kõik köögikombaini või blenderisse ning töötle hästi väikesteks tükkideks.

Soojenda pann kookosõliga ning prae köögivilja-tofu segu 1-2 minutit, lisa tomatipüree ning prae veel 1 minut. Kui soovid vedelamat kastet, siis lisa veidi vett.

Lisa nuudlid ja hauta 1-2 minutit, lisa peenestatud till. Maitsesta soola ja pipraga. Võid lisada ka teisi maitseained, näiteks kurkumit, suitsupaprikat ja tšillit.

Retsepti autor: Vickie Bo