Suus sulav mangovaht

Mangovaht on lihtne, aga geniaalne, koosnedes ainult kolmest imemaitsvast koostisosast. Maitsev ja tervislik mango soodustab seedimist, tugevdab immuunsüsteemi ja hoiab kolesterooli taset kontrolli all.

Valmistamisaeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 2 h 15 min

Mangovahu tegemiseks läheb vaja:

  • 3 küpset mangot
  • 250 ml Loodusväe kookospiima paksemat osa
  • Maitse järgi meelepärast magustajat
  • Serveerimiseks piparmündilehti

Koori mangod ja lõika väikesteks tükkideks ning blenderda tükid siledaks püreeks. Mangokivi võib olla väga kangekaelne tegelane, aga kiirelt googeldades leiab palju häid nippe, kuidas viljaliha kivi küljest võimalikult väikeste kadudega lahti saada. Lisaks on alati võimalik kasutada mangolõikurit, mis viilutab mango ja eemaldab ühtlasi kivi.

Lisa 250 ml kookospiima paksemat osa ja vispelda, kuni tekib kreemjas konsistents.

Lisa soovitud kogus magustajat (kui mango on väga küps, on magustajat tõenäoliselt vaja vähem) ning sega õrnalt läbi.

Tõsta segu klaasidesse ja kaunista mangotükkidega ning tõsta mõneks tunniks külmkappi. Enne söömist lisa vahule piparmündilehed.

Retsept ja foto: Retseptisahtel.ee