Šokolaadine müsli

  • 2,5 dl kaerahelbeid
  • 1 dl päevalilleseemneid
  • 1 dl kooritud kanepiseemneid
  • 1 dl toortatart
  • 1 dl kakaonibse
  • 0,5 dl linaseemneid
  • 1 dl mooruspuumarju
  • 1 dl goji-marju
  • 0,5 dl tšiiaseemneid
  • 2 dl kookoshelbeid või purustatud kookoslaaste (viimased annavad parima tulemuse)
  • 2 dl hakitud metspähkleid
  • 1 dl hakitud kuivatatud aprikoose (eelista naturaalseid värvimata ja lisaaineteta vilju)
  • 3 spl kookosõli
  • näpuotsaga Himaalaja soola
  • 1 dl kookossuhkrut, mett või vahtrasiirupit
  • 3 spl toorkakaod
  • 0,5 tl Bourboni vanilli

Kuumuta ahi 175 kraadini. Pane kaussi kaerahelbed, päevalilleseemned, toortatar, metspähklid, sulatatud kookosõli, Himaalaja sool ja magustaja. Sega hoolikalt ühtlaseks ja laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane ahju röstima ning sega aeg-ajalt, et müslisegu ära ei kõrbeks. Võta müsli ahjust välja, kui kaerahelbed on kuldpruunid ja sega hulka toorkakao. Lase jahtuda.

Purusta kookoslaastud köögikombainis või kannmikseris. Sega kõik ülejäänud koostisosad kaerahelbesegu hulka. Soovi korral võib müslile lisada veel kaneeli. Naudi müslit sulle meelepärase piimaga, nt kaera -või mandipiimaga ning lisa serveerimisel juurde marju. Müslit sobib kasutada ka putrude ja smuutide peal. Säilita müslit kuni kolm nädalat klaaspurgis.

Retsepti autor: Birgit Helimets