Šokolaadihummus

Jagub kahele

Purusta või blenderda kikerherned koos kookospiimaga ühtlaseks massiks. Seejärel lisa ülejäänud koostisosad.

Kui tundub, et segu on liiga paks, lisa juurde veel veidi kookospiima.

Serveeri šokolaadihummus näiteks värskete või külmutatud vaarikatega, mis annab mõnusa hapu nüansi.

Mõned kasulikud nipid:

  • keeda kikerherned ise, nii väldid konserveeritud kikerhernestes sisalduvat üleliigset soola.
  • Kookospiim võib olla ka lahja, siis on süsivesikud, valgud ja rasvad heas tasakaalus (süsivesikud 52,9%, rasvad 33,2%, valgud 13,8%).
  • Jättes valmis šokolaadihummuse üleöö külmkappi seisma, muutub see tänu chia-seemnete paisumisele mõnusalt tummiseks. (Muidugi võib hummust süüa ka kohe peale valmimist. :))

Head maiustamist!

Retsept ja foto: treener Pille-Riin Toomsalu