Šokolaadi-tofu toorkook

Põhi:

  • 125 g kaerahelbeid
  • 110 g maapähklivõid (lisatud suhkruta)
  • 35 g agaavisiirupit
  • 50 g kookosõli
  • 50 g taimset piima, nt mandli- või kookospiima
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • Näpuotsaga soola

Täidis:

  • 360 g maitsestamata tofut
  • 200 g taimset piima, nt mandli- või kookospiima
  • 280 g tumedat šokolaadi (mida tumedamat kasutad, seda intensiivsema maitsega koogi saad)
  • 100 g maapähklivõid (lisatud suhkruta)
  • 1 spl toorkakaod
  • 60 g kookosõli
  • 1 spl agaavisiirupit

Esmalt valmista toorkoogi põhi, lisades kannmikserisse kaerahelbed, maapähklivõi, sulatatud kookosõli, taimse piima, agaavisiirupi, vanillisuhkru ja soola.

Lase mikseril segada, kuni tainas on ühtlaselt segunenud ja pehme. Suru segu küpsetuspabergia kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi ja aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise jaoks sulata esmalt šokolaad ja kookosõli veevannil. Seejärel lisa kõik täidise koostisosad kannmikserisse ja lase sellel töötada nii kaua, kuni segu on koostiselt siidjas.

Vala segu koogivormi põhja peale ning hoia külmkapis nii kaua, kuni sisu taheneb. See võtab aega paar tundi, kuid võimalusel tasub kooki hoida külmas üle öö. Kook säilib külmkapis väga hästi veel mitu päeva.

Retsept ja foto: Kadri Valsberg