Salat, kus kohtuvad läätsed šampinjonidega

Kogusest jagub kahele.

Salati tegemiseks läheb vaja:

Loputa läätsed külma jooksva veel all ning pane läätsed keema (pakil on kirjas, kui kaua neid täpselt keetma peab, et tulemus mõnus ja krõmps jääks).

Samal ajal haki sibul õhukesteks viiludeks ja prae veidi pannil koos kookosõliga.

Kui läätsed on valmis, kurna nad ära ja vala pannile. Poolita kirsstomatid ja viska need pannile läätse-sibula segule seltsi. Lisa natuke Himaalaja soola, jahvatatud vürtsköömneid ning jahvatatud musta pipart. Prae paar minutit.

Võta kausike, kata selle põhi rukolaga, tõsta rukola peale praetud läätsesegu, lisa marineeritud šampinjonid ja puista kõige peale krõmpsuvaid maapähkleid.

Pritsi salatile natuke oliiviõli ja balsamicot ja lase heal maitsta!

Retsept ja foto: Kadri Valsberg