Rohelise herne püreesupp tofuga

Neljale, valmib 20 minutiga

  • 300 g marinaadis tofut
  • 3 spl oliiviõli praadimiseks
  • 2-3 šalottsibulat (peeneks hakituna)
  • 2 dl värsket basiilikut (peeneks hakituna)
  • 1 dl mineraalvett
  • 1 dl köögiviljapuljongit
  • 2 dl kaerakoort
  • 600 g külmutatud herneid
  • Soola ja pipart

Koori ja haki sibul. Pruunista sibulat supipotis väheses õlis mõned minutid. Lisa herned, köögiviljapuljong ja pool kaerakoore kogusest. Lase keskmisel kuumusel keeda umbes 5 minutit.

Lisa hakitud basiilik ja ülejäänu kaerakoor supile ning püreesta supp saumikseriga. Lisa mineraalvesi ja sega ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Kontrolli maitset ja kuumuta supp uuesti keemiseni.

Kuivata tofu liigsest vedelikust ja haki väikesteks kuubikuteks. Prae tofukuubikud kuumal pannil oliiviõlis kuldpruuniks. Serveeri supp taldrikutesse ja lisa igasse taldrikusse supi peale tofukuubikuid.

Tofu asendab suppides ja hautistes ideaalselt liha. Nii saad kergemini seeditava toidu, kuid valku annab tofu lihaga samal määral – 18 grammi 100 grammi kohta.