Purukatte ja tofutäidisega jõuluvorm

1 väiksem vormitäis

Täidis

  • u 400 g kirsi- või mustikamoosi
  • 1 spl täisteramannat
  • 1 spl nisukliisid
  • kaneeli
  • veidi kookosõli vormi määrimiseks

Purukate

  • 1,5 dl täisterakaerahelbeid
  • 1,5 dl täisteranisujahu
  • 270 g maitsestamata tofut
  • meresoola või Himaalaja soola
  • 1 spl rafineerimata suhkrut
  • kaneeli
  • tšillihelbeid
  • 3 spl esimese külmpressi kookosõli

Pane ahi 175 kraadi juurde sooja ning kasuta ülevalt- ja alt küpsetavat režiimi. Sega moos manna ja kliidega. Määri vorm kookosõliga. Aseta moosisegu vormi ja raputa peale kaneeli.

Haki tofu ja seejärel purusta tükid omakorda kahvliga. Aseta tofupudi moosisegule. Sega eraldi kausis kokku kaerahelbed, jahu, kaneel, tšilli, suhkur ja sulatatud vedel kookosõli. Sega ühtlaseks.

Raputa puru moosile ja vajuta õrnalt kokku. Küpseta vähemalt 30 minutit, ent kui vorm ei ole piisavalt pruunistunud, siis võid veel küpsetada 200 kraadi juures 5-10 minutit.

Serveeri soojalt vahustatud kookoskoorega või sojajogurtiga või kui sa ei soovi vegan rooga, siis näiteks meelepärase jogurtiga.

Retsepti autor: Helena-Laura Lesment