Punase oa brownie

Vaja läheb:

  • 400 g Auga punased ube
  • 50 g kakaopulbrit
  • 130 g toorroosuhkrut
  • 130 g tumedat šokolaadi
  • 3 muna
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 2 spl Loodusväe kookosõli
  • 50 g pähkleid
  • peale raputamiseks šokolaadinööpe
  • kaunistuseks meelepäraseid marju

Alustuseks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks.

Seejärel sulata veevannil šokolaad ning püreesta punased oad.

Lisa vahustatud munadele püreestatud oad, sulatatud šokolaad, küpsetuspulber, kakaopulber, õli ja vanilliekstrakt ning sega.

Lisa aeglaselt segades tükeldatud pähklid.

Kata koogivorm (u 17×25) küpsetuspaberiga ja vala taignasegu sisse. Puista peale šokolaadinööpe.

Küpseta 170 kraadises ahjus 30 minutit.

Enne serveerimist lase natukene jahtuda ja kaunista marjadega.

Retsept ja foto: Kadri Valsberg