Pitsa lillkapsapõhjal

Pitsa põhja jaoks läheb vaja:

  • 750 g lillkapsast
  • 1 muna
  • 150 g cheddari juustu
  • 1 tl oreganot
  • 1 tl Himaalaja soola
  • 1 tl kurkumit

Pitsa katteks kasuta:

Pitsa põhja jaoks riivi lillkapsas ja pane panni peale hauduma, kuniks lillkapsasegu saab täiesti pehmeks. Siis võta marli või köögirätik ja vala hautatud ning natuke jahtunud lillkapsasegu rätiku sisse ning pigista välja kogu üleliigne vedelik.

Pane nõrutatud segu kaussi, lisa muna, riivitud juust ja maitseained ning sega hoolikalt läbi.

Võta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat ning pane tekita lillkapsa segust ümmargune pitsapõhi ja pane 200 kraadisesse ahju 20 minutiks, kuni ääred muutuvad kuldseks.

Võta põhi ahjust välja ja kata tomatipastaga ning seejärel lao peale  kõik ülejäänud komponendid. Kui mõni sinu lemmikkomponent retseptist puudu on, pane see ka julgesti peale. 🙂

Pista pitsa veel umbes 5-10 minutiks ahju, kuni juust sulab ning lase heal maitsta!

Retsept ja foto: Kadri Valsberg