Oa-kinoa pada kanaga

Kahele

  • 300-400 g kanafileed (soovi korral võid kana ära jätta või asendada kikerhernestega)
  • Kinoad
  • 2 tomatit
  • Pool suurt paprikat
  • Purk ubade segu
  • Värsket rukolat
  • Oliiviõli
  • Lõhnatut kookosõli
  • Himaalaja soola
  • Pipart või sidrunipipart

Keeda kinoad veega vahekorras 100 ml kinoad ja 200 ml vett umbes 15 minutit. Keeda, kuni kogu vesi aurustub. Lisa keetmisel Himaalaja soola, mis on tervislikum alternatiiv tavalisele lauasoolale.

Samal ajal prae tükeldatud kanafilee lõhnatus kookosõlis. Hea kuumataluvuse tõttu sobib kookosõli ideaalselt praadimiseks. Soolastes toitudes sobib hästi kasutada just lõhnatut kookosõli, millel ei ole kookosele omast lõhna ja maitset, ent kookospähkli kasulikud omadused on siiski säilinud.

Magusate roogade valmistamiseks, näiteks pannkookide praadimiseks, sobib suurepäraselt aga külmpressi kookosõli, mis lisab toitudele hõrgu maitse- ja aroominüansi.

Praetud kanafilee hulka lisa erinevaid ube ja värsket paprikat ning lase neil kaane all veidi pehmeneda. Hiljem sega kõik koostisosad kokku. Lõpetuseks lisa toidule värskeid hakitud tomateid ja rukolat. Kastmena kasuta oliiviõli. Lõpetuseks maitsesta roog Himaalaja soola ja sidrunipipraga.

Retsept: Margarita Gavrilova, blogi Rita elu autor