Mustikane riisipuding sügisese kompotiga

Korralikult metsamustikate väge täis maitsev, kreemine ja lisatud suhkruta riisipuding on sobib ideaalselt nii piinava magusaisu korral kui toitvaks hommiku,- lõuna- või õhtusöögiks.

Pudingu tegemiseks läheb vaja:

Kompoti keetmiseks võta:

  • 3 õuna
  • 3 pirni
  • 4 ploomi
  • 2 tl kaneeli
  • 1 tl maisitärklist

Pane riis koos mandlipiimaga keema. Lisa mesi, sool, vanilli ekstrakt, kaneel.

Kui riis on juba natukene paisunud, lisa kookospiim. Keeda tasasel tulel puding pehmeks ning lisa külmkuivatatud metsamustikatest valminud eheda maitse ja lõhnaga mustikapulber.

Samal ajal keeda teises potis pehmeks hakitud õunad, pirnid ja ploomid, lisa kaneel. Kui puuviljad potipõhja kinni hakkavad, lisa juurde sortsuke vett.

Kui puuviljad pehmed, lisa maisitärklis ja kuumuta kompott läbi.

Serveerimisel vala kompott riisipudingule ja rüüpa kõrvale näiteks sooja piparmündi- või pärnaõieteed.

Retsept ja foto: Kadri Valsberg