Mõnusad kikerhernepallikesed

Meie suured lemmikud – nii soolastes kui magusates toitudes kasutatavad vitamiini-, mineraal- ja kiudainerikkad kikerherned – astuvad täna lavale koos tumeda šokolaadi ja maapähklivõiga.

Sellest kooslusest sünnivad mõnusalt maitsevad ja tervislikult magusad kikerhernepallikesed, mis säilivad külmkapis mitu päeva ning on seetõttu ideaalne nosimine koolist tulevale koolijütsile; maitsev vahepeala tööle, matkale või trenni kaasavõtmiseks või tervitusamps külalistele.

Kogus: 20-25 pallikest

Kikerhernepallikeste tegemiseks läheb vaja:

Asjatundjad teavad rääkida, et kuivatatud kikerherneste ja konserveeritud kikerherneste puhul jääb toidu maitses sisse märgatav maitsevahe. Seega soovitame alati kasutada just kuivatatud kikerherneid ja kuigi nendega on veidi rohkem mässamist, on lõpptulemus seda väärt.

Kikerherneste valmistamises ei ole mitte kui midagi keerulist, vaja on ainult natuke aega. Leota esmalt kuivatatud kikerherneid üle öö (kaussi vett kallates arvesta sellega, et kikerherned paisuvad), loputa jooksva vee all läbi ja keeda siis paar tundi, kuni kikerherned on soovitud pehmusega. Sool lisa kikerhernestele peale keetmist, sest sool keeduvees aeglustab kikerherneste pehmenemist.

Kui kasutad konserveeritud kikerherneid, pese need kergelt voolava vee all läbi ja nõruta kuivaks.

Püreesta kõik komponendid ühtlaseks massiks. Lisa šokolaadinööbid ning veereta mass pallikesteks ning lase hea maitsta.

Maiused säilivad külmkapis veel mitu head päeva.

Retsept ja foto: Kadri Valsberg