Luksuslik müsli

Jätkub vähemalt neljale sööjale

  • 400 ml täisterakaerahelbeid
  • 4 spl toorkakaopulbrit
  • 75 ml kookosõli
  • 75 g mandleid või mandlilaaste
  • 55 g sarapuupähkleid
  • 30 g kookoshelbeid
  • 80–100 ml vedelat mett

Sega kokku kaerahelbed ja kakao. Lisa kookosõli ning sega korralikult ühtlaseks. Laota see mass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta eelnevalt kuumutatud ahjus 200kraadi juures 10 minutit.

Seejärel võta ahjuplaat korraks ahjust välja, sega mass uuesti läbi ning küpseta veel 10 minutit. Vahepeal tükelda mandlid (neid on soovitatav enne leotada ja ära koorida) ja pähklid.

Lisa mandli-pähkli-kookoshelbe segu kaerahelvestele ning sega. Küpseta veel 5 minutit. Võta müsli ahjust välja, pane kaussi ning sega hulka mesi. See toitev hommikueine maitseb suurepärane nii soojalt kui jahutatult.

Söö niisama või serveeri mahla, värskete marjade (eriti hästi sobivad pohlad) või (taimse) piimaga.