Lihtne peedi-tatraroog

Jätkub 2-3 inimesele

  • 2 klaasi toortatrakruupi
  • 1 väike punane kapsapea
  • 2 keskmist peeti
  • 1 klaas vett
  • 1 suurem punane sibul
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • 1 spl kookosõli
  • soola ja pipart maitse järgi

Keeda toortatar madalal kuumusel. Viiluta köögiviljad õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil kookosõli, lisa sibul, kapsas ja peet. Prae õrnalt pannil läbi, vala juurde 1 klaas vett, lisa sool, pipar ja tüümian.

Lase õrnal tulel haududa, kuni köögiviljad on küpsenud, kuid veel õrnalt krõmpsuvad. Sega tatar ja köögiviljad kokku. Lase roal enne serveerimist potis 5-10 minutit seista. Serveeri pearoana või lisandina, kõrvale sobib hästi värske roheline salat.

Retsepti autor: Birgit Helimets