Küpsisetort taimse kohupiimaga

Põhi ja vahekiht

  • pakk Digestive`i küpsiseid (2 või 3 kihti + peale kaunistuseks küpsisepuru)

“Kohupiim”

  • 1 pakk Loodusväe maitsestamata tofut
  • 250 ml taimset koort (nt soja- või kaerakoor)
  • 250 ml India pähkleid
  • 6-10 datlit
  • 1 väikese apelsini mahl (võib asendada poole sidruni mahla ja samas koguses marjamahla seguga)
  • näpuotsaga vanilli, kardemoni ja kaneeli
  • 3 spl toorkakaod või 6 spl kaarobi- ehk jaanikaunajahu

Pealiskiht

  • taimne vahukoor (nt kaera- või kookosvahukoor)
  • riivitud sidrunikoort

Vahele maitseks ja immutamiseks

Pane esmalt India pähklid minimaalselt 30 minutiks vette paisuma, seejärel loputa need puhta veega üle. Samamoodi pane kuivatatud datlid minimaalselt 30 minutiks vette pehmenema. Kui pähklid on immutatud, blenderda need köögikombainis või saumikseriga koos taimse koorega kreemiks. Belnderda ka datlid koos apelsinimahlaga ühtlaseks massiks.

Vala kõik kohupiima koostisained kokku ja blenderda ühtlaseks kohupiimalaadseks vahuks. Suhkut kohupiimale lisada ei ole vaja, sest datlid muudavad selle juba piisavalt magusaks.

Lao kandikule vaheldumisi küpsised(immuta neid vähese hapuka mahlaga) ja kohupiim. Vahele aseta ka mõned maasikaviilud. Umbes kolmandikule kohupiimale sega juurde 3 spl kakaod või 6 spl kaarobijahu, mis on kakaost magusam. Pruun kohupiim kanna küpsistele viimase kihina ja selle peale lisa taimne vahukoor. Aseta kõige peale veel maasikaviile ja küpsisepuru. Soovi korral riivi kaunistuseks veidi tumedat šokolaadi. Head nautimist!

Retsepti autor: Aale-Triinu Sonn
Foto autor: Enlil Sonn