Külluslik müsli

  • 2,5 dl kaerahelbeid
  • 1,5 dl toortatart
  • 1 dl päevalilleseemneid
  • 1 dl kõrvitsaseemneid
  • 1 dl linaseemneid
  • 1 dl tšiiaseemneid
  • 2 dl poolitatud metspähkleid
  • 2 dl goji-marju
  • 2 dl rosinaid
  • 2 dl kookoshelbeid või purustatud kookoslaaste (viimased annavad parima tulemuse)
  • 1 dl hakitud kuivatatud aprikoose (eelista naturaalseid värvimata ja lisaaineteta vilju)
  • 4 spl kookosõli
  • 1 dl kookossuhkrut või mett (sobib ka agaavi- või vahtrasiirup)
  • Näpuotsaga Himaalaja soola

Kuumuta ahi 175 kraadini. Pane kaussi kaerahelbed, päevalilleseemned, toortatar, metspähklid, sulatatud kookosõli, Himaalaja sool ja magusaine. Sega hoolikalt ning laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane müslisegu ahju röstima. Sega aeg-ajalt, et segu ära ei kõrbeks ning võta segu ahjust välja, kui kaerahelbed on kuldpruunid. Lase jahtuda.

Purusta kookoslaastud köögikombainis või kannmikseris. Sega kõik ülejäänud koostisosad ahjus küpsetatud kaerahelbeseguga kokku. Naudi müslit sulle meelepärase piimaga, nt kaera -või mandipiimaga ning lisa serveerimisel juurde marju. Soovi korral sobib müslile lisada ka kaneeli. Säilita müslit klaaspurgis kuni 3 nädalat.

Retsepti autor: Birgit Helimets