Kreemjas šokolaaditatar röstitud pähklitega

Jagub ühele sööjale.

  • 45 g Loodusväe toortatart*, keedetuna
  • 80 g Kreeka jogurtit
  • 60 g banaani
  • 15 g datleid**
  • 15 g Loodusväe metsamett
  • 8 g kakaod
  • 0,25 tl kardemoni
  • 0,25 tl kaneeli
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • Serveerimiseks 5 g metsapähkleid ja meelepäraseid puuvilju

Pane kõik koostisosad välja arvatud metsapähklid kannmikserisse ja purusta, kuni saad kreemise segu.

Rösti pähkleid kuival pannil keskmisel kuumusel u 5-7 minutit, seejärel tõsta need kohe majapidamispaberile ja hõõru pähkleid paberi vahel, et eemaldada koor.

Haki pähklid noaga peenemaks ja puista pudrule. Lisa soovi korral puuvilju ning naudi kohe.

* pane tatar eelmisel õhtul kuuma vette likku ja aseta anumale kaas peale, siis ei pea hommikul tatart väga pikalt keetma. Toortatar imeb hästi vett, seega 45 g puhul võid lisada vett u 450 ml, keetmisaeg on ka pikem (u 20−30 minutit). Siin retseptis tatart jahutama ei pea, siis saad sooja magustoidu.

** eelista Medjool datleid, need on kohe värsked ega pea leotama, et saavutada pehme tekstuur. Kui kasutad tavalisi, siis leota neid u 20 minutit kuumas vees.

Hea teada: sobib ka järgmisel päeval söömiseks, säilita külmas.

Retsept ja foto: Teevi Pau, kokaraamatu “Teejuht makrotoitainete maailmas” üks autoritest.