Kõrvitsapüreesupp seemnete ja idanditega

Paljude (vanaemade) tagaaias kasvav kõrvits tundub sulle võib-olla esmapilgul nii igav ja tavaline, kuid tegelikult on tegu äärmiselt kasuliku köögiviljaga, mis sobib söömiseks nii suppides, hautistes, salatites, küpsetistes kui toorelt. Madala kalorsusega kõrvitsa viljalihas leidub palju kasulikke mineraalaineid ja vitamiine. Ning karoteene on kõrvitsas rohkemgi kui porgandis!

Kogus: jagub 5-6 sööjale

Supi tegemiseks läheb vaja:

Pane hakitud kõrvits ja kartulid koos puljongikuubiku ja 0.5 liitri veega potti keema.

Samal ajal pruunista pannil hakitud küüslauk, sibul ja ingver. Lisa kurkum ning prae kergelt läbi ja jäta madalale kuumusele tiksuma.

Kui kartulid ja kõrvits on pehmeks keenud, lisa neile praesegu ja kookospiim. Kuumuta läbi ning püreesta saumikseri või blenderiga ühtlaseks.

Serveerides lisa supile röstitud kõrvitsaseemned ja idandid.

Kes toekamat kõhutäit soovib, paneb kõrva taha, et feta juust sobib selle supiga ideaalselt!

Retsept ja foto: Kadri Valsberg