Kookospiimaga köögiviljapüreesupp

Umbes 1,5 liitrit

  • 4 suurt kartulit
  • 4 suurt porgandit
  • 800 ml kookospiima
  • 1 spl esimese külmpressi kookosõli
  • 1 suur sibul
  • 1 suur küüslauguküüs
  • 1 tl kurkumipulbrit
  • soovi korral purustatud tšillipipart
  • 1 tl Himaalaja soola
  • tšiiaseemneid

Koori ja tükelda porgandid jämedateks ratasteks. Vala kookospiim suurde potti ja lase keema tõusta. Vähenda kuumust, et kookospiim vaevu podisevaks. Lisa sool ja porgandid. Köögivilju on oluline keeta just kookospiimas, mitte vees, sest nii tuleb püreesupp eriti hõrgu maitsega.

Koori kartulid ja lõika porgandiratastest veidi suuremateks tükkideks, et keemisaeg tuleks enam-vähem sama. Lisa kartulid potti, kata kaanega ja hauta madalal tulel.

Koori sibul ja küüslauk, tükelda ja prae kookosõlis kuldseks. Jäta ootele. Kontrolli köögiviljade valmidust. Kui nuga läheb neist vaevata läbi, siis on aeg tuli kinni keerata.

Lase keedetud köögiviljadel veidi rahuneda. Lisa sibula-küüslaugu segu ja kurkum ning soovi korral veidi tšillit. Püreesta saumikseriga ettevaatlikult samas potis. Selleks peaks pott olema kõrge, sest muidu võid kuumade pritsmetega kõrvetada saada. Võid segu ka blenderisse valada ja selles püreestada.

Püreestamisega ei tasu üle pingutada, et kartulid ei muutuks liimjaks. Väikesed tükikesed püree sees annavadki sellele mõnusa tekstuuri. Serveerimisel puista supp üle tšiiaseemnetega, mille iga sööja võib ka püree sisse segada, et need seal tasapisi paisuma hakkaksid.

Retsepti autor: Helena-Laura Lesment