Kookose-kakao puding

  • 1 purk kookospiima (400 ml)
  • 3 spl jahvatatud tšiiaseemneid
  • 3 spl kuhjaga toorkakaod
  • 2-3 spl kookosvõid (loe altpoolt, kuidas seda ise teha)
  • 4 spl vahtarasiirupit
  • Näpuotsaga Himaalaja soola

Kõigepealt tee valmis kookosvõi. Selleks aseta pakk kookoshelbeid kannmikserisse ja purusta seni, kuni mass muutub vedelamat sorti kreemiks. See võib võtta päris mitu minutit.

Pudingu tegemiseks pane kannmikserisse purk kookospiima. Lisa juurde kookosvõi ja ka teised koostisosad ning mikserda. Tegelikult piisab ka lihtsalt kausis segamisest, ent kannmikser kindlustab selle, et tšiiaseemnejahu ei jääks tükki. Kookospiima hoia enne mikserdamist toasoojas.

Kreem hakkab juba kohe paksemaks muutuma, kuid õige konsistentsi saavutab see siis, kui on mõned tunnid külmkapis seisnud. Maitseb eriti hästi värskete marjadega!

Retsepti autor: toitumisnõustaja Laura Kivisoo, TerviseGeen