Kinoa-puding rosinate ja röstitud India pähklitega

Chia-pudingu austajad leiavad endale siit uue ja põneva lemmiku – supertoit kinoast valminud maitsva ja hõrgu roa, millele annab tekstuuri India pähkel ja värskuse vaarikas.

Kogus: 2-3 portsjonit

Vaja läheb:

Pese kinoa hoolikalt puhtaks. Pane koos piimaga potti keema ja keeda madalal kuumusel nii kaua, kuni kinoa on paisunud. Kui vaja, lisa vahepeal piima juurde. Samuti lisa juba paisunud kinoale kaneel, kardemon, vanill, sool (kui ei kasuta juba valmisröstitud soolase mekiga Loodusväe India pähkleid) ja magustaja.

Keeda natukene aega veel ja lisa siis potti rosinad.

Samal ajal rösti ahjus kergelt pruuniks India pähklid. Või kui kasutad röstitu India pähkleid, naudi korraks mittemidagi tegemise võlusid.

Kui puding on valmis, serveeri see tassikestest või kausikestest, lisades peale röstitud India pähklid. Kõige peale pane meelepäraseid marju, näiteks vaarikaid, mis annavad pudingule värskuse ja hapukuse noodi.

Retsept ja foto: Kadri Valsberg