Kikerhernepannkoogid

 

Meile kikerherned meeldivad. Neid võib kastutada nii magusates kui ka soolastest toitudes. Näiteks panime viimati kikerherneid ka banaanimuffinite sisse. Seekord otsustasime teha kikerhernepannkooke, mis on maitsvad, taljesõbralikud ja kiudainerikkad.

Pannkookide tegemiseks läheb vaja:

Asjatundjad teavad rääkida, et kuivatatud kikerherneste ja konserveeritud kikerherneste puhul jääb toidu maitses sisse märgatav maitsevahe. Seega soovitame alati kasutada just kuivatatud kikerherneid ja kuigi nendega on veidi rohkem mässamist, on lõpptulemus seda väärt.

Kikerherneste valmistamises ei ole mitte kui midagi keerulist, vaja on ainult natuke aega. Leota esmalt kuivatatud kikerherneid üle öö (kaussi vett kallates arvesta sellega, et kikerherned paisuvad), loputa jooksva vee all läbi ja keeda siis paar tundi, kuni kikerherned on soovitud pehmusega. Sool lisa kikerhernestele peale keetmist, sest sool keeduvees aeglustab kikerherneste pehmenemist.

Kui kasutad konserveeritud kikerherneid, pese need kergelt voolava vee all läbi ja nõruta kuivaks.

Lisa kohvikoor ja muna ning sega saumikseriga või köögikombainis (mitte täiesti püreeks).

Sega ülejäänud koostisained ja lase 30 minutit seista.

Prae pannkoogid keskmise kuumusega pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Serveeri maitsestamata jogurti või hapukoorega ning puista lahke käega peale meelepärast maitserohelist.

Retsept ja foto: Retseptisahtel.ee