Pannkoogid kikerhernejahu, tšilli, tofu ja lehtkapsaga

15-16 pannkooki

  • 150 g toortatratangu, leotatud
  • 100 g kaerakliisid
  • 30 g kikerhernejahu
  • 125 g tšillimarinaadis või maitsestamata tofut
  • 200 g magusat taimset piima (kaerast või pruunist riisist)
  • 370 g vett
  • ½ tl Himaalaja soola
  • 70 g toorest suvikõrvitsat
  • 40 g toorest pastinaaki õhukeste viiludena
  • 30 g lehtkapsast ilma varreta
  • 1 tl suitsutatud paprikapulbrit
  • 2 tl kurkumit
  • ½ tl kuivatatud küüslauku
  • näpuotsatäis tšillihelbeid (või rohkem, kui kasutad maitsestamata tofut)

Leota tatart üleöö või vähemalt kuus tundi vees. Loputa ja kurna. Purusta loputatud tatart köögikombainis koos teiste koostisosadega, kuni saad ühtlase taina. Maitse ja vajadusel lisa soola/ürte.

Võta kvaliteetne keskkonnasõbraliku kattega mittenakkuv pann. Pane pannile paar tilka õli ja aja see majapidamispaberiga laiali. Lase õlil paberisse imenduda ning pühi panni pannkookide küpsetamise vahel õlise paberiga.

Pane kulbitäis tainast pannile ning aja see lusika või kulbiga või panni kallutades laiali, et tainas kataks kogu pannipõhja. Küpsetamisaeg oleneb pliidist. Pööra pannkooki siis, kui see on pealt peaaegu kuiv, kuid kontrolli muidugi ka alumise poole värvi.

Nende pannkookidega sobib hästi nii õunamoos kui šokolaadikaste. Maitsvad on need ka ilma lisanditeta.

Tervislikuks šokolaadikastmeks sega kokku:

  • 1 kuhjaga tl tahini’t
  • 1 spl kookospiima
  • 3 spl kaera- või riisipiima
  • 2 spl jaanikaunapulbrit
  • 1 spl kakaopulbrit
  • ½ tl kaneeli

Kaste on ka magustajata piisavalt magus, kuid muidugi võid seda lisada.

Retsept ja foto: Nele Liivlaid, Nutriplanet Health Hub