Kikerherne-šokolaaditort

Loodusväe kümnenda sünnipäevapeo grande finale!

Jagub kümnele sööjale

Tordi põhja jaoks:

  • 350 g kuivatatud Loodusväe kikerherneid või 3 purki konserveeritud kikerherneid
  • ½ purki maapähklivõid (kasuta naturaalset, ilma lisaaineteta pähklivõid)
  • 100g 70% tumedat küpsetusšokolaadi
  • 9 spl kookospalmisuhkrut
  • ½-1 tl kardemoni

Glasuuri jaoks:

Pane kuivatatud Loodusväe kikerherned eelmisel päeval likku ning keeda järgmisel päeval vastavalt pakil olevatele juhistele.

Püreesta jahtunud kikerherned köögikombainis või saumikseriga. Tõsta segu suuremasse kaussi ja lisa maapähklivõi ning kookospalmisuhkur. Sega hoolikalt läbi.

Haki šokolaad väikesteks tükkideks ja lisa massile. Maitse ja vajadusel lisa magustajat.

Vooderda 24cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vajuta tainas ühtlase kihina vormi põhja ja pane vorm sügavkülma.

Samal ajal sulata koos kookosõliga glasuuri jaoks šokolaad, jahuta veidi ning vala koogipõhja peale.

Kaunista meelepäraste marjade, puuviljade, pähklite vmt, vajutades kaunistused kergelt glasuuri sisse, et pärast lihtsam kooki nautida oleks ning pane kook minimaalselt tunniks ajaks sügavkülma tahenema.

Enne serveerimist tõsta tort külmikust välja ja lase toatemperatuuril natuke seista.

Retsept: toitumisnõustaja Katriina Maidla

Foto: Rauno Liivand