Kikerherne-šokolaaditort

Loodusväe kümnenda sünnipäevapeo grande finale!

Jagub kümnele sööjale

Tordi põhja jaoks:

  • 800 g keedetud Loodusväe kikerherneid
  • ½ purki maapähklivõid
  • 100g 70% tumedat küpsetusšokolaadi
  • 9 spl kookospalmisuhkrut
  • ½ tl kardemoni

Glasuuri jaoks:

Püreesta kikerherned köögikombainis. Tõsta segu suuremasse kaussi ja lisa maapähklivõi ning kookospalmisuhkur. Sega hoolikalt läbi.

Haki šokolaad väikesteks tükkideks ja lisa massile. Maitse ja vajadusel lisa magustajat juurde.

Vooderda 24cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vajuta tainas ühtlase kihina vormi põhja ja pane vorm sügavkülma.

Samal ajal sulata koos kookosõliga glasuuri jaoks šokolaad, jahuta veidi ning vala koogipõhja peale.

Kaunista meelepäraste marjade, puuviljade, pähklite vmt ning pane kook minimaalselt tunniks ajaks sügavkülma tahenema.

Retsept: toitumisnõustaja Katriina Maidla

Foto: Rauno Liivand