Karrine köögiviljapada

Korralik ports maitsvaid kiudainerikkaid köögivilju, veidi särtsakat talvist tervendajat ingverit, näpuotsatäis supertoitu kurkumit ja mõned vürtsid annab kokku terve pajatäie pimeda aja rõõmutoitu.

Vaja läheb:

Asjatundjad teavad rääkida, et kuivatatud kikerherneste ja konserveeritud kikerherneste puhul jääb toidu maitses sisse märgatav maitsevahe. Seega soovitame alati kasutada just kuivatatud kikerherneid ja kuigi nendega on veidi rohkem mässamist, on lõpptulemus seda väärt.

Kikerherneste valmistamises ei ole mitte kui midagi keerulist, vaja on ainult natuke aega. Leota esmalt kuivatatud kikerherneid üle öö (kaussi vett kallates arvesta sellega, et kikerherned paisuvad), loputa jooksva vee all läbi ja keeda siis paar tundi, kuni kikerherned on soovitud pehmusega. Sool lisa kikerhernestele peale keetmist, sest sool keeduvees aeglustab kikerherneste pehmenemist.

Prae pannil hakitud sibul ja ingver.

Lisa vürtsid.

Prae natukene ja lisa siis väiksemateks tükkideks tehtud lillkapsas, brokkoli ja kuubikuteks lõigatud bataat.

Prae natukene ja lisa kookospiim.

Lase podiseda ja siis lähevad pannile herned ja kikerherned.

Maitsesta soola ja pipraga.

Kui köögiviljad on pehmed, ongi maitsev ja toitev köögiviljapada valmis. Serveerimisel lisa peale helde käega tükeldatud värsket koriandrit. Kui soovid tõhusamat kõhutäit, naudi koos täisterariisiga.

Retsept ja foto: Kadri Valsberg