Kapsarullid tofuga

15-20 tk, valmistusaeg 60 minutit

  • 1 kg valget peakapsast
  • 3 dl keedetud täistera- või basmatiriisi
  • 2-3 spl rapsiõli
  • 1 suur sibul peeneks hakituna
  • 300 g marinaadis tofut
  • 2 tl estragoni
  • 1 tl Himaalaja soola
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • 2 spl vahtrasiirupit
  • rullide peale niristamiseks vahtrasiirupit ja 1 dl vett

Eemalda kapsalt pealmised lehed ja lõika vars välja. Keeda kapsast, kuni lehed on pehmed. Tõsta rullideks kõrvale 15-20 kapsalehte ja haki ülejäänud kapsas.

Sega hakitud kapsas keedetud riisiga. Kuumuta pannil õli ning prae selles hakitud sibul ja tükeldatud tofu. Sega need kapsa-riisisegu hulka. Maitsesta estragoni, soola ja musta pipraga, samuti vahtrasiirupiga.

Jaga täidis kapsalehtedele ja keera need tihedateks rullideks. Aseta rullid kõrvuti ahjuvormi ning nirista peale veidi vahtrasiirupit ja vett. Küpseta 175-200-kraadises ahjus, kuni kapsarullid on pehmed ja pealt ilusad pruunid.